Olen todella innoissani tästä kakusta, sillä siitä tuli todella onnistunut ja makunystyröitä hivelevä raakakakku. :)
Resepti (noin 12 palaa)
Pohja
(Käytin 24 cm halkaisijan irtopohjavuokaa)
noin 30 pientä taatelia
3 dl saksanpähkinöitä
1 dl kookoslastuja
veitsenkärjellinen vaniljapulveria
Täyte
5 dl liuotettuja cashewpähkinöitä (mieluiten yön yli liuotettuina)
0,5 dl kookoslastuja
1,5 dl sulaa kookosöljyä
1,5 dl kookossokeria
1 dl keitettyä kahvia
Ohje
1. Rouhi saksanpähkinät. Laita tehosekoittimeen taatelit, kookoslastut ja vaniljapulveri (Voit käyttää myös sauvasekoitinta). Sekoita sitten käsin joukkoon rouhitut pähkinät.
2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele sitten pohjan massa tasaisesti vuoan pohjalle ja laita hetkeksi pakastimeen.
3. Valmista täyte tehosekoittamalla kaikki täytteen ainekset keskenään hyvin sileäksi.
4. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta nuolijalla ja laita pakastimeen noin kolmeksi tunniksi tai yön yli.
5. Ota kakku pakastimesta ja leikkaa se sopivan kokoisiksi paloiksi. Koristele esim. pähkinöillä, raakasuklaalla tai vaikka mulpereilla.
6. Anna valmiiden palojen sulaa jääkaapissa noin 2 h ennen tarjoilua.
7. Nauti!
-M
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti