maanantai 16. toukokuuta 2016
Proteiinilla höystetty suolainen piirakka
Taas yksi toiminnantäyteinen viikonloppu takana! Siinä kaiken touhun keskellä tuli tehtyä pariinkin otteeseen näitä ihania piirakoita. Ennen kuin mennään reseptiin niin pohjustan vähän:
Ostin muutama päivä sitten kirjan nimeltä Potkua proteiinista. Olen ennenkin törmännyt tähän kyseiseen kirjaan, mutta nyt se sitten päätyi omaan kokoelmaan. Olen aivan tykästynyt tähän kirjaan! Siitä löytyy niin makeita kuin suolaisiakin leivonnaisia ja reseptit ovat tietysti terveellistä elämäntapaa noudattavia (+ proteiinilla höystettyjä).
En ole piiiiitkään aikaan tehnyt perinteisiä suolaisia piirakoita, sillä ne yleensäkin sisältävät vehnäjauhoa, rasvaa ja paljon suolaa. Edellä mainitut ainekset eivät kauheasti minua houkuttele. Siispä sellaisia ei ole tullut tehtyä. MUTTA tässä teille terveellisen piirakan ohje. Olen todella innoissani tästä reseptistä, sillä se onnistui ihan kertaheitolla. Näitä tulee varmasti tehtyä lisää jatkossakin ja toivottavasti pidätte reseptistä! :)
Resepti
2 pientä piirakkaa
Pohja:
5 rkl kaurajauhoa
3 rkl tummaa riisiproteiinijauhetta
2 rkl rasvatonta maitoa
1 kananmuna
+ ripaus laadukasta suolaa
Täyte:
1 kananmuna
1 rkl parmesaanijuustoa (raastettuna)
1 aurinkokuivattu tomaatti (pilkottuna)
noin 0, 5 dl kuullotettuja herkkusieniä
noin 0,5 dl kuullotettua sipulia
noin 1 dl kypsennettyä broilersuikaletta
2 rkl rasvatonta maitoa
1 tl kuivattua basilikaa
0, 5 tl sipulijauhetta
+ ripaus laadukasta suolaa ja mustapippurirouhetta
1. Laita uuni kuumenemaan 175.
2. Valmista pohja sekoittamalla kaikki pohjan ainekset keskenään sauvasekoittimella.
3. Voitele piirakkavuoat sipaisulla kookosöljyä. Sitten painele taikina litteäksi vuoan pohjalle ja reunoille. (Kannattaa kastella sormet ensin viileässä vedessä, jolloin taikinan painelu helpottuu)
4. Esipaista pohjia noin 20 min.
5. Valmista tällä välin täyte:
Sekoita lusikalla kaikki täytteen ainekset keskenään.
6. Kun olet esipaistanut pohjat, kaada täyte pohjien päälle ja laita vielä paistumaan noin vartiksi tai kunnes munamaito on kiinteytynyt.
7. Ota uunista, jäähdytä hetki ja nauti lämpimänä!
-M
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti