maanantai 18. huhtikuuta 2016

HYVÄN OLON LÄTYT

Moikka ja hyvää alkanutta viikkoa!

Viikko lähti käyntiin näillä herkullisilla lätyillä. Voin jopa sanoa, että ne pärjäävät melkein perinteisille lätyille, mutta ovat terveellinen vaihtoehto. Pienenä suurta herkkuani olivat juurikin äidin paistamat lätyt hillon ja kermavaahdon kera. Sainkin tässä pari päivää sitten ajatuksen valmistaa lättyjä pitkästä aikaa ja tehdä niistä paljon terveellisemmän vaihtoehdon, joita voi nauttia hyvällä omatunnolla. Nyt kuitenkin pidemmittä löpinöittä itse reseptin pariin. Toivottavasti pidätte näistä! :)

Resepti: 
noin 10 keskisuurta lättyä

Taikina:
8 kananmunaa
7 rkl kookosjauhoja
2 rkl kookosöljyä
2 dl vettä 

Hillo:
5 tuoretta luumua
1 rkl juoksevaa hunajaa 
5 rkl chiansiemeniä

Purkki kookoskermaa vaahdotettuna (yön yli jääkaapissa säilytettynä) 

Valmista ensin hillo ottamalla luumuista kivet pois ja laita sitten luumut ja hunaja tehosekoittimeen. Sekoittamisen jälkeen kaada seos purkkiin ja lisää chiansiemenet. Laita valmis hillo jääkaappiin hetkeksi. 
Valmista lätyt sekoittamalla kaikki ainekset tehosekoittimessa. Lämmitä pannu ja lisää tilkka kookosöljyä pannulle. Kaada pannulle reilu puoli desiä taikinaa ja paista kunnes pinta on kullanruskea. Käännä ja paista toinen puoli. 
Tarjoile kookoskermavaahdon ja luumuhillon kera ja nauti! 




Kiitos inspiraatiosta Kiitos hyvää pikaruokaa kirjan kirjoittajalle Virpi Mikkoselle! 


  -M

1 kommentti: