maanantai 17. elokuuta 2015

Porkkanaraakakakku

Muutama päivä sitten tuli kokeiltua ensimmäistä kertaa porkkanoista tehtyä raakakakkua. Tuli niiiiin hyvää!! Inspiraatiota sain Maria Lönnqvistin kirjasta "Raakaleipurin parhaat kakut." Säädin sitä vähän sen mukaan mitä kaapista löytyi. Olen tehnyt myös kerran aiemmin juurikin tuosta kyseisestä kirjasta suklaista raakakakkua. Siitäkin tuli hyvin onnistunut, ja jos vaikka joskus saisin siitäkin kirjoitettua tänne ohjeen :D Todella ihana kirja! Suosittelen hankkimaan :)


Käytin halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuokaa. Noin 12 palaa

Resepti:

Pohja:

900g porkkanoita
5dl cashewpähkinöitä

Taatelimassa:

n. 3 1/2 dl taateleita
2dl puristettua appelsiinin mehua

Muut ainekset:
1 dl rusinoita kokonaisia
1dl kookoshiutaleita
1tl tuoretta inkivääriraastetta
2tl kanelia
1tl maca-jauhetta
ripaus vuorisuolaa

Cashewkuorrute:

3 1/2 dl cashewpähkinöitä (yön yli liuotettuina)
1dl vettä
1/2 dl kookosöljyä
2rkl hunajaa
1 tl vaniljapulveria
ripaus vuorisuolaa

Ohje:

Laita ensiksi irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin leivinpaperi (jotta kakku on helpompi siirtää tarjoilualustalle)

Kuori & raasta porkkanat, murskaa cashewpähkinöitä valmiiksi (jotta ne ovat helpompi sekoittaa sauvasekoittimella) Soseuta raastetut porkkanat ja murskatut pähkinät sauvasekoittimella.

Purista kahden appelsiinin mehu ja soseuta taatelimassan ainekset. Yhdistä taatelimassa pohjamassan joukkoon.

Lisää seokseen muut ainekset ja sekoita hyvin. Levitä valmis pohjataikina irtopohjavuokaan.

Valmista Cashewkuorrute sekoittamalla ainekset sauvasekoittimella sileäksi seokseksi.  Kaada Cashewkuorrute pohjan päälle ja levitä tasaisesti.

Jäähdytä kakkua pakastimessa n. 1h. Pilko sopiviin paloihin kakun olessa vielä vähän kohmeinen. Säilytä jääkaapissa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti